Ez történt a megye egy tizenötödik fordulójában

A szünet után kapcsolt rá a BSE, megszenvedve nyert a Cered, könnyedén győzött a Pásztó, ismét rangadón aratott fontos sikert a Berkenye, presztízsmeccset húzott be a Karancslapujtő, gálázva számolt tízig az Érsekvadkert.
 
 

Ez történt a megye egy tizenötödik fordulójában

A szünet után kapcsolt rá a BSE, megszenvedve nyert a Cered, könnyedén győzött a Pásztó, ismét rangadón aratott fontos sikert a Berkenye, presztízsmeccset húzott be a Karancslapujtő, gálázva számolt tízig az Érsekvadkert.
 
 
 
 
 

Ez történt a megye egy tizenötödik fordulójában

A szünet után kapcsolt rá a BSE, megszenvedve nyert a Cered, könnyedén győzött a Pásztó, ismét rangadón aratott fontos sikert a Berkenye, presztízsmeccset húzott be a Karancslapujtő, gálázva számolt tízig az Érsekvadkert.

Megyei I. osztály, 15. forduló:

Palotás-Balassagyarmat 0-4 (0-0)

Vezette: Boda (Nagy I., Szász)

Palotás: Prezenszki - Odler, Kotasz G., Jambrich B., Kurcsik - Pócza, Kotasz T., Kotasz E., Török, Miczki (Molnár B., 70.) - Szabó I. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Balassagyarmat: Földi - Illés T., Ficzere, Mboussi, Szandai - Molnár E. (Klinger, 46.), Szalánszki - Bonivárt, Popovics, Magos - Bódis (Mátyás P., 81.). Szakmai igazgató: Kis Károly.

Sárga lap: Pócza, ill. Szalánszki.

Gól: Magos (65., 73.), Illés T. (69.), Klinger (85.)

Jók: Magos, Popovics, Szandai, Klinger

Rögtön a meccs legelején az egyértelmű esélyesnek számító 'gyarmatiak léptek fel támadólag, a labdabirtoklási fölényben játszó vendégek viszont jó darabig nem találtak fogást riválisukon az orkán erejű szélben megrendezésre kerülő összecsapáson. Kisebb meglepetésre, az első félidőben még nem tudott betalálni a BSE, majd egészen a második felvonás derekáig fennállt a gólmentes állapot, a 65. percben viszont Magos megtörte a jeget, a hátralévő időben pedig már beindult az éllovas, végül pedig négy-nullás sikerre tettek szert a látogatók.

Nagy Tamás: - Mindent kiadtunk magunkból, szervezettek, fegyelmezettek és lelkesek voltunk, ám a fák nem nőnek az égig, győzött a jobb csapat. Dicséret illeti a vendégeket is, szó nélkül küzdöttek a falusi foci buktatóival, ráadásul "a megye legszélvédettebb" pályáján kellett focizniuk. Ha nehézségek árán is, de végül simán nyertek. A "parasztok" közötti kézfogás is megtörtént, ki-ki küzd tovább a saját céljaiért.

Kis Károly: - A hazaiak alaposan megnehezítették a dolgunkat, nagyon sokáig jól tartották magukat, szervezetten védekeztek. A hatalmas szélvihar sem könnyítette meg a feladatunkat, láthattunk tőlük kapusbravúrokat, a mérkőzés hajrájában azonban megszereztük a vezetést, és látványos gólokat szerezve eldöntöttük a találkozót. Úgy érzem, győzelmünk megérdemelt, de minden dicséretet megérdemel az ellenfél.

Illés Győző mérkőzésfotói ide kattintva érhetőek el:


Cered-Rimóc 3-2 (3-2)

Vezette: Telek (Gordos Sz., Kazinczi B.)

Cered: Fodor - Liszka, Pingiczer, Sólyom, Kaposi - Jeney (Kovács M., 62.), Ferhan (Lázár K., 91.), Gál D. - Lehoczki (Kovács B., 54.), Lenkó (Kovács E., 67.), Znamecz (Bóna, 83.). Játékos-edző: Jeney Gyula.

Rimóc: Janusek - Kuris (Csizmadia, 81.), Rádi B., Benécs, Molnár M. - Laczkó Zs., Szita L., Mohácsi L., Laczkó L. - Kiss P. (Kormány, 75.), Szita B. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Lázár K., Mohácsi, Kiss P.

Piros lap: Rádi B. (44., Rimóc)

Gól: Ferhan (12.), Liszka (14.), Lenkó (19.), ill. Kiss P. (4., 32.)

Jók: Gál D., Lenkó, Znamecz, ill. Benécs, Szita B., Kiss P.

Alaposan bekezdtek a csapatok az előzetesen valamelyest lefutottnak kinéző meccsen: a rimóciak elég hamar megrezgették a hálót, a beszedett találat viszont kellőképpen feltüzelte a címvédőt, melynek eredményeképpen, az első etap felénél már három-egyre vezettek a hazaiak. Az egy körrel ezelőtt csúnya pofonba beleszaladó vendégek becsületére váljék, hogy a későbbiekben sem adták fel, mindent megtettek a meglepetés érdekében. A nyitó fél órát átlépvén, a duplázó Kiss révén szépített a hátrányban lévő gárda, majd akár még az egyenlítés is megtörténhetett volna, mind a pihenőig, mind pedig a fordulást követően, sem az időközben tíz főre olvadó látogatók, sem a meccset végérvényesen eldönteni képtelen házigazdák nem sáfárkodtak már jól lehetőségeikkel, így maradt a korábban kialakuló, három-kettes ceredi sikert jelentő végeredmény.

Jeney Gyula: - Próbáltunk mindent elkövetni annak érdekében, hogy ez meccs döntetlenre végződjön, szerencsére nem sikerült...

Mátyás Zsolt: - Jól kezdtük a mérkőzést, hamar sikerült gólt szereznünk. Aztán jött a szokásos, tizenöt perces rövidzárlat, ekkor amatőr hibákat vétettünk, amiket a hazai csapat könyörtelenül kihasznált. Még a szünet előtt vissza tudtunk jönni a meccsbe, ismét a kapuba találtunk, és egy óriási helyzetünk volt az egyenlítésre. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt a pályán, amit sajnos végig emberhátrányban kellett eltöltenünk. A kapuk nem nagyok forogtak veszélyben, a pontlabda viszont ott volt a kezünkben, a kapussal szemben azonban nem tudtuk kihasználni a ziccert. Összességében javult a játékunk a múlt hetihez képest, a mai találkozón tíz emberrel is volt tartása a csapatnak, ami bizakodásra ad okot a jövőt illetően.


Pásztó-Mátranovák 4-0 (1-0)

Helyszín: Mátraszőlős. Vezette: Béres (Szakal, Bakos)

Pásztó: Szokács - Farkas, Kelemen D., Molnár B. (Marton, 61.), Kapás - Csépe P., Csépe R. - Molnár M., Csépe I., Danyi (Adorján Z., 61.) - Zámbó (Lipták, 79.). Vezetőedző: Vallus Ferenc.

Mátranovák: Illefalvi - Líber, Tóth D., Somoskői O. (Danyi F., 81.), Velki - Lakatos (Somoskői Sz., 46.), Vanó, Katona, Nagy N. (Csikós, 81.) - Kisbali, Kotroczó R. Vezetőedző: Oláh Béla.

Sárga lap: Somoskői O., Kisbali, Illefalvi

Gól: Zámbó J. (34., 78.), Csépe I. (85.), Lipták (86.)

Jók: Kelemen D., Csépe R., Csépe P., Molnár M., ill. senki

A kellő lelkesedéssel kesztyűt húzó pásztóiak vetették bele magukat nagyobb elánnal az ütközetbe, egy ideig viszont hadilábon állt fölénye gólra váltásával az első fél órában meddő dominanciával jeleskedő társaság. Aztán a pauzához közeledvén már nem ismertek pardont a vendéglátók, akik így jó szájízzel vonulhattak szusszanni. A térfélcsere után próbálkoztak ugyan a 'novákiak, nem igazán leltek fogást a mérkőzés nagy részét kézben tartó másik oldalon, a hajrában járva pedig még inkább megrázták magukat a hazaiak, a meccs záró szakaszában elért góljaiknak pedig négy-nullás arányban intézték el riválisukat.

Vallus Ferenc: - Görcsösen, de mindvégig kezdeményezően játszottunk, helyzeteink már az első félidőben megvoltak, de rendre kimaradtak. A második gólt megnyugtatta a csapatot, ezt követően sikerült magabiztossá tenni a győzelmünket.

Oláh Béla: - Nagyjából ugyanazt tudom mondani, amit a múlt fordulóban már megpedzegettem: sajnos ezt a játékot nem lehet edzés nélkül űzni. Ettől függetlenül, tette a dolgát a csapat, de így nem megy... Egy minden területen jobb Pásztótól kaptunk ki, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a hazaiak.

SBTC-Berkenye 0-1 (0-1)

Vezette: Debreczeni (Lovas, Darók)

SBTC: Puporka - Budveszel (Zsély D., 32.), Sándor A., Ráduly, Földi (Kalácska, 65.) - Nyerges, Szabó G. (Pál G., 46.) - Zsély B. (Sárközi, 74.), Czigler, Bakos (Oláh F., 74.) - Bata. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Berkenye: Hisbéli - Miklián, Horváth G., Pápai, Kovács Á. - Mravik - Rottek (Nagy G, 69.), Sági, Varga J. - Greff (Rapcsák, 90.), Monostori (Fábri, 60.). Vezetőedző: Bodonyi Béla.

Sárga lap: Bakos, Nyerges, Sándor A., ill. Miklián, Rottek, Kovács Á., Varga J., Greff

Gól: Greff (32.)

Jók: Bata, Czigler, ill. Hisbéli, Sági, Greff, Mravik, Pápai

Semmit sem szerettek volna a véletlenre bízni, a már a kezdősípszó után rendkívül motiváltan futballozó 'tarjániak, de hiába nyomták be riválisukat a kapujuk elé a mérkőzés legelején, a berkenyeiek megúszták kapott gól nélkül a korai nyomást. Ezt követően szépen-lassan ébredeztek a vendégek, de leginkább még így is a fekete-fehérek akarata érvényesült a pályán, amit viszont nem voltak képesek kihasználni a hazaiak. A meccs harmadánál alaposan meglepték ellenfelüket az előnybe kerülő látogatók, hiába próbáltak újítani a házigazdák, pusztán lehetőségekig jutottak, a masszívan záró másik oldal védelme határozottan állta a sarat. Teltek-múltak a percek, de a Stécé sehogy sem tudott egyenlíteni, vetélytársuk lehúzta a rolót, aminek köszönhetően egy-nullás győzelemmel térhettek vissza az újabb fontos rangadón pontokat gyűjtő berkenyeiek.

Csatlós Tamás: - A mérkőzés tizenötödik percéig eldönthettük volna a mérkőzést, de sajnos kimaradtak a ziccereink. Ahogy lenni szokott, az ellenfél a semmiből gólt rúgott, majd ezután teljesen behúzódtak a kapujuk elé, innentől már meg sem próbáltak támadni. Ha a labdabirtoklást nézzük, kb. hetven százalékban nálunk volt, e szerint pedig sima meccsnek kellett volna lennie, de hiányzott a támadásainkból a kreativitás. Gól nélkül meg még senki nem nyert meccset.

Bodonyi Béla: - Úgy gondolom, az előzetes edzői nyilatkozatok alapján, azt kaptuk, amire számítottunk, tehát jött előre a Salgótarján, nyolc perc alatt három helyzetük volt, mely szituációkat megúsztuk. Negyedóra elteltével visszavettek a hazaiak, kiegyenlített játék folyt, nekünk is volt lehetőségünk, egyet pedig ki tudtunk használni a rutinos Greff Ádám révén. Nagy merítési lehetőségünk nem volt a kispadon, túl sokat nem tudtam váltani, csupán szerkezetben. Az ellenfél egyre idegesebb lett, próbált cserékkel is operálni, de a legnagyobb ziccert talán mi hagytuk ki a véghajrában, ennek ellenére azonban, egy általam sem várt végeredmény született, azt mondom, tízből kilencszer az SBTC nyerné meg ezt a meccset, most viszont éppen az az egy eset következett be... Kulturáltan játszott az ellenfél, a játékvezetés magas színvonalú volt, jó körülmények között és kellemes időben, szerencsés győzelmet arattunk, bár, nagyon sokat tettünk érte! Őszintén mondom, ebben az évben még nem tartottunk nagypályás edzést, és vélhetően még ezen a héten sem tudunk...


Karancslapujtő-Karancsberény 4-2 (1-1)

Vezette: Lendvai (Pádár, Forgó)

Karancslapujtő: Oláh T. - Gyarmati (Bartha, 52.), Cseh, Rácz R., Ajtai - Racs M, Novák J., Zsosa (Gordos, 67.), Bozó - Szőrös (Bellér, 88.), Lavaj. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Karancsberény: Miklós V. - Pál A. (Breznyánszky, 67.), Sólyom, Ferkó, Laczkó (Új, 82.) - Babka, Fodor M., Simon B., Szőke L. - Szőke Sz., Szőllősi. Játékos-edző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Zsosa, Gordos, Racs M., Bartha, ill. Szőllősi, Szőke L., Szőke Sz.

Gól: Szőrös (34.), Novák J. (56., 72.), Lavaj (91.), ill. Szőke Sz. (22.), Szőllősi (65.)

Jók: Oláh T., Novák J., Bozó, Szőrös, Lavaj, ill. az egész csapat

Kiegyenlített viaskodás után, fokozatosan a 'berényiek kezdtek el aktívabban futballozni a forduló szomszédvári rangadóján, így nem is hatott váratlan fordulatként, hogy az első félidő derekán megszerezték a vezetést. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, mert ellenfelük hamarosan egalizált, így fej-fej mellett fordulhattak a felek. A folytatásban sem álltak le a látogatók, de fel-felbukkanó helyzeteikkel nem tudtak élni, aminek az eredménye az lett, hogy fordítottak a 'lapujtőiek. Nem sokkal később az újonc tudta remivé módosítani az állást, de örömük nem bizonyult túl hosszú tartamúnak, mert a duplázó Novák János jóvoltából ismét bevették a kaput a hazaiak. A hátralévő időben mindent megtett a hátrányban lévő brigád, amolyan hab a tortán címszó alatt viszont már csak a vendéglátók találtak be a hosszabbításban járva, akik így négy-kettőre győzték le riválisukat.

Tőzsér Zsolt: - A csapategység, akarattal párosulva nem hozott olyan jó játékot, mint a múlt fordulóban, de győzni tudtunk.

Fodor Zsolt: - Úgy gondolom, a mai mérkőzésen nem a jobb focit bemutató csapat nyert. Kihagytuk a helyzeteinket, ők pedig "Jako" szabadrúgásgóljaival és Oláh Tibi bravúrjaival megnyerték a meccset. Ha így fejlődünk, nagy gondjaink nem lesznek. Sajnos a jó Isten sem tudja megmondani, hogy fejlődünk-e. Hajrá 'Berény!


Érsekvadkert-Héhalom 10-1 (6-0)

Vezette: Szakal (Gordos Á., Lovasi)

Érsekvadkert: Molnár J. - Földvári, Keresztes, Varga M., Balga M. - Varga B. (Pistyúr D., 55.), Krajcsek, Lami, Szabó L. (Jakus, 89.) - Varga Gy. (Terenyei, 79.), Holman. Vezetőedző: Varga Balázs.

Héhalom: Farkas F. (Mlinárcsek, 82.) - Horváth A. (Varanyeczki, 46.), Fekete N., Géczi, Huszár (Farkas P., 46.) - Fekete M., Bajka (Franka, 87.), Jakus M., Hadrik - Jónás R., Lőrincz. Vezetőedző: Károli József.

Gól: Lami (7., 38., 76., 88.), Varga Gy. (22., 28.), Holman (34., 89.), Varga B. (41.), Krajcsek (90.), ill. Lőrincz 54.)

Jók: Lami, Holman, Varga Gy., Varga B., ill. senki

Már rögtön a labda útjára indulását követően érezhető volt, hogy minél előbb meg szeretnék válaszolni az érdemi talányokat a motivált 'vadkertiek, igyekezetük gyümölcsét pedig korán learathatták, egyúttal leforrázva a gyenge napot kifogó ellenlábasukat. Az első játékrészben egy alakulat volt a pályán, a nagy fölényben adogató hazaiak kényük-kedvük szerint kerültek helyzetbe és értek el rendre gólokat, a pihenőig hatig számolt a mindent beleadó társaság. A fordulás után némiképp összekapták magukat a héhalmiak, majd mentek tovább, közelebb férkőzniük viszont már nem sikerült, sőt, az utolsó negyedórára ismét szétestek, amit a házigazdák köszöntek szépen és a mesternégyesig jutó Lami vezérletével, egy már-már gálaszerű párbajban, tíz-egyre igázták le a vendégeket.

Varga Balázs: - Igyekeztünk mindent megtenni, hogy javítsuk a korábbi hibát. Magabiztos játékkal, megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy jól sikerült Lami Pisti bemutatkozása, és az is külön öröm számomra, hogy Pistyúr Zsolti után, öccse, Dávid is bemutatkozott a felnőtt gárdában. Gratulálok a csapatnak, élvezetes játékot nyújtottak!

Károli József: - Ez katasztrófa volt... Az első félidő után már hatgólos hátrányban voltunk, néztük a meccset, hogy játszott az ellenfél. A második játékrészt harminc percig bírtunk, szépítettünk, fél órán át jól játszottunk, ezután viszont megint tizenöt perc hideg zuhany jött és kaptunk újabb négy találatot. Sem én, sem pedig a polgármesterünk nem gondolta volna, hogy József napra ilyen "ajándékot" kapunk a csapattól.


Szabadnap: Szécsény.

Így néz ki jelenleg a tabella:

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.