Két rangadó teheti érdekessé a nyugati megye kettő 19. körét

A Szendehellyel csap össze a Bánk, a Nógrádsáp ellen sem hibázna a Bercel, kötelező győzelem előtt áll a Nőtincs, szomszédok mérettetnek meg Patakon.
 
 

Két rangadó teheti érdekessé a nyugati megye kettő 19. körét

A Szendehellyel csap össze a Bánk, a Nógrádsáp ellen sem hibázna a Bercel, kötelező győzelem előtt áll a Nőtincs, szomszédok mérettetnek meg Patakon.
 
 
 
 
 

Két rangadó teheti érdekessé a nyugati megye kettő 19. körét

A Szendehellyel csap össze a Bánk, a Nógrádsáp ellen sem hibázna a Bercel, kötelező győzelem előtt áll a Nőtincs, szomszédok mérettetnek meg Patakon.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 19. forduló:

szombat, 16.30:

Szendehely (4.)-Bánk (2.)

Helyszín: Nógrád.

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat a homlokegyenest másmilyen előjelekkel hangolódó gárdák, a legutóbbi körben kissé meglepő vereségben érdekelt hazaiak és a bombaformában lévő, tavasszal még hibátlan bánkiak egy kifejezetten érdekes csörtében mérhetik össze tudásukat, gyakorlatilag bármilyen végkifejletet magában rejthet ez az ütközet. Hatpontos csataként is joggal foghatjuk fel ezt a mérkőzést, hiszen amennyiben a perpillanat a dobogóról éppen csak leszoruló, oda viszont minél előbb visszavágyódó házigazdák valamilyen úton-módon képesek volnának zsebre tenni a pontokat, egyúttal be is érnék vetélytársukat, viszont amennyiben az immáron hét fellépésük óta hibátlan vendégek tudnának nyerni, vélhetően egyszer és mindenkorra leszakítanák magukról a másik oldalt. Nagy kérdés lehet, hogy a második félévben már kétszer megbotló szendehelyiek éppen melyik arcukat húzzák elő a cilinderből szombat délután, illetve az sem elhanyagolható adalék, hogy a nógrádi pálya mennyire feküdhet majd a látogatóknak, ezen tényezőktől elvonatkoztatva azonban ismét csak oda kanyarodnánk vissza, hogy egy igazi ki-ki meccsen dőlhetnek el az érdemi kérdések, nüanszokon múlhat, ki örülhet a bajnokság meghatározó alakulatainak birkózásának zárultával. Ősszel: Bánk-Szendehely 3-0.

Szügy (5.)-Őrhalom (8.)

Nem feltétlenül lefutottnak mondható találkozónak veselkedhetnek neki a változatos hétvégéket a hátuk mögött tudó felek, bár alapjáraton véve, azt a tézist is rávághatnánk jelen párbajra, hogy egyértelmű esélyesként vehetik fel a kesztyűt a hazaiak, ettől a megállapítástól mégis eltekintenénk, a címvédő közelmúltban bemutatott formájából kiindulva ugyanis egyelőre nagy talánynak tűnik, hogy képes volt-e már túltenni magát az előző két körben beszedett mélyütéseken a szóban forgó fellépésein még csak gólt sem szerző gárda. A betlik következtében a dobogótól eltávolodó szügyiek persze nem sokat teketóriáznának, minél előbb, akár már aktuális erőfelmérőjükön kikecmeregnének a gödörből, amennyiben pedig legjobb arcukat tudják felvonultatni, el is intézhetik a tavaszi veretlenségének a legutóbbi fordulóban vállalható keretek között búcsút intő őrhalmiakat. Nyilván a szintén javításra készülő látogatók is minden erejükkel azon lesznek, hogy kiköszörüljék a rajtuk esett csorbát, így adott esetben egy nyílt birkózás sem volna váratlan esemény, összességében viszont esélyesebbnek érezzük a házigazdákat, akik ugyan nemrégiben két és fél évig tartó otthoni makulátlanságtól voltak kénytelenek elköszöni, most akár újabb impozáns sorozatot kezdhetnek meg. Ősszel: Őrhalom-Szügy 1-1.

Rétság (7.)-Borsosberény (14.)

Amikor a tavaszi nyitányon a rétságiak elintézték a legfőbb bajnokaspiránst, nem igazán hihettük volna, hogy a következő négy mérkőzésén győzelem nélkül marad az előző három kilencven perce alkalmával ráadásul még csak a kapuba sem találó gárda, mégis ez történt, valamiért mostanában nagyon nem ment a gyengébb szereplés miatt a komolyabb céloktól elköszönő társaságnak. Ezúttal viszont ideálisnak nevezhető riválissal szemben pótolhatják meg a mögöttünk hagyott időszakot meddőségét a házigazdák, kellő odafigyeléssel akár még búfelejtő mészárlással is előrukkolhat a papírforma szerint biztos siker előtt álló armada. A még mindig nullapontos, hétről-hétre nagyobbnál-nagyobb mélyütéseket elszenvedő 'berényiekkel kapcsolatban nem tudunk új gondolatokkal szolgálni, már az is megsüvegelendő, hogy egyáltalán végigszenvedi az idényt az alaposan megtépázott önbizalommal bíró, a pofozógép szerepét lassacskán talán már megszokó brigád. Ahogy általában, ezúttal is csupán azzal a már-már elcsépelt frázissal tudunk előhozakodni, hogy a futball örök közhelyein kívül semmilyen épeszű ért nem szól a lelkes vendégek mellett, nehezen leírható blamaként kerülne be a köztudatba, ha nem igazolnák az előzetes várakozásokat a hazaiak, akik a meccs teljes egészében maximálisa fordulatszámon pörögve igen csak helyrebillenthetnék találati mutatójukat. Ősszel: Borsosberény-Rétság 0-8.

vasárnap, 16.30:

Bercel (1.)-Nógrádsáp (11.)

Toronymagas favoritként szállhatnak ringbe a négy összecsapás óta rendre győzedelmeskedő berceliek, ugyan az előző fordulóban a második félév során első ízben nyerni tudó, ezáltal hurráoptimizmus által feltuningolt látogatók önbizalommal telve léphetnek pályára, nem eszik olyan forrón a kását, a realitások talaján maradva nyugodt szível megállapítható, hogy csupán a tisztes helytállás lehet a mezőny hátsó fertályában fellelhető társulat célja szombat délután. A másfajta kávéháznak minősíthető alakulatok viaskodásában akár még egy könnyedebb diadalt is felvonultathatnak a házigazdák, akik ugyan éppen az imént említettek lélektani tényezők miatt nem intézhetik el egy kézlegyintéssel felspannolt riválisukat, törekvéseik megvalósítása érdekében nem hibázhatnak, de vélhetően erre az eshetőségre nem is kerül majd sor, jelen pillanatban kisebbfajta csodaként könyvelhetnénk el, ha nem tennék zsebre a pontokat a hazaiak, az enyhén mondva is piszok nehéz menet elébe néző vendégek szemei előtt leginkább az a törekvés lebeghet, hogy emelt fővel, minél tisztesebb vereséget a hátuk mögött tudva vonulhassanak majd le a játéktérről a hármassípszót követően. Ősszel: Nógrádsáp-Bercel 1-7.

Nőtincs (3.)-Romhány (12.)

Érdemi félnivaló nélkül fogadhatják alsóházi vetélytársukat a remek szériában menetelő, egy remin kívül a tavasz folyamán valamennyi mérkőzésüket behúzó nőtincsiek, nem igazán van benne a levegőben, hogy képesek volnának meglepni jóval acélosabbnak kinéző riválisukat a második félévben egyelőre egy sikernél tartó, legutóbb vállalható vereségben érintett vendégek. A minél fényesebb medáliáért hajtó házigazdák mostanában rendre feltörölték a padlót soros ellenfeleikkel, amennyiben pedig ezúttal is kellő odafigyeléssel viseltetnek, akár ismét megleckéztethetik a másik oldalt, alaposan fel kellene kötniük a gatyát a komoly törekvésekkel vélhetően már nem rendelkező romhányiaknak ahhoz, hogy megnehezítsék a titkon talán még a végső elsőségről sem lemondó ellenlábasuk dolgát, ugyan a látogatók az előző időszakban egy-két alkalommal nagyon közel voltak ahhoz, hogy feltartóztassák az élbolyban elhelyezkedő vetélytársukat, valami miatt rendre eredménytelenül fejezték be az említett párharcokat, összességen pedig jelen csörtéjük kapcsán sincs benne a pakliban, hogy főnixmadárszerű feltámadással hívhatnák fel magukra a figyelmet, nem botolhatnak meg a saját pályájuk által kölcsönzött erő által is felvértezett házigazdák. Ősszel: Romhány-Nőtincs 2-4.

Nagyoroszi (13.)-Mohora (6.)

A maga nemében érdekes kilencven percnek vághatnak neki a felek, mondjuk ezt annak ellenére, hogy a táblázaton jókora távolság választja el egymástól a csapatokat, ne feledjük azonban, hogy az odavágón finoman szólva sem várt végeredmény született, így az akkor csúnya blamában negatívan érintett látogatók joggal készülhetnek revánsvágytól fűtve erre az ütközetre, az elmúlt körben remek skalpot szerző társaság mindenképpen móresre tanítaná mostani vendéglátóit az előző évben beszedett kellemetlen betliért. A korábban bukdácsoló, az említett diadalnak hála azonban ismét egyenesbe kerülő látogatók számára minden adott lehet ahhoz, hogy véghez vigyék törekvéseiket, és bár az annak idején kalapemelést arató győzelmet elérő 'orosziakon kívül senki sem adott volna egy lyukas garast sem a mezőny legalján tengődő együttes sikerére, Budán csak egyszer volt kutyavásár, éppen ezért maradjunk annyiban, még a múltkorinál is komolyabb cselekedetként könyvelhetnénk el, ha meg tudnák ismételni akkori bravúrjukat az azóta sem tündöklő, utolsó előtti pozícióban vegetáló hazaiak, akik számára ugyan megnyugvásként hathat az ismerős helyszín, jobbik arcukat elővéve nem ismerhetnek pardont a dobogóról már minden bizonnyal lecsúszó, lehetőségeikhez a tabellán minél előrébb vágyódó mohoraiak. Ősszel: Mohora-Nagyoroszi 2-3.

Patak (9.)-Dejtár (10.)

Kifejezetten izgalmasnak tűnő szomszédvári csatározás színezheti a soros kört, az egyaránt remek győzelemmel melegítő, éppen egymás mögött tanyázó, ráadásul egyforma pontszámot birtokló riválisok egy végletekig kiélezett, a szó szoros értelmében nyílt kérdőjelekkel teli csörte keretein belül mérhetik össze tudásukat ezen a rangadón. Az igazat megvallva, már egyik gárda sem dédelgethet túlságosan merész terveket a hátralévő szezont illetően, leginkább a becsületükért, és a minél jobb részeredmények eléréséért munkálkodhatnak a felek a következő hetekben, a masszív középcsapatként joggal jellemezhető alakulatok pedig most éppen egymással szemben tehetnek szert kellemes élményekre, a presztízsmeccsen megszerzett esetleges siker révén pedig kellőképpen feltöltődbe indulhatnának neki az idény még előttünk álló szakaszának. Amennyiben mindenképpen bökni akarnánk valamelyik oldal irányába, akkor némiképp elcsépelten, de a hazai pálya előnyeiből kiindulva egy paraszthajszálnyival a házigazdákat illetnénk több sansszal, az sem volna azonban égbekiáltó meglepetés, ha idegenben is elbírnának vetélytársukkal a dejtáriak, ami nagy valószínűséggel kijelenthető, az az, hogy nüanszok dönthetnek, férfias küzdelemben derülhet ki, hogy ki lehet majd boldogabb a lefújás pillanatában. Ősszel: Dejtár-Patak 3-0.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.