Vasárnap a Rákosmente KSK ellen búcsúztatja el az idényt az STC Salgótarján

Gyakorlatilag komolyabb téttel nem bíró mérkőzésen fogadhatja budapesti riválisát a nógrádi csapat.
 
 

Vasárnap a Rákosmente KSK ellen búcsúztatja el az idényt az STC Salgótarján

Gyakorlatilag komolyabb téttel nem bíró mérkőzésen fogadhatja budapesti riválisát a nógrádi csapat.
 
 
 
 
 

Vasárnap a Rákosmente KSK ellen búcsúztatja el az idényt az STC Salgótarján

Gyakorlatilag komolyabb téttel nem bíró mérkőzésen fogadhatja budapesti riválisát a nógrádi csapat.

NB III Keleti csoport, 34. forduló:

június 4. (vasárnap), 18.00: STC Salgótarján-Rákosmente KSK

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Újhelyi Tamás (dr. Ambrus Dániel, Pipicz Norbert).

Ezen a hétvégén befejeződik a szezon a harmadosztály Keleti-divíziójába vitézkedő STC Salgótarján számára, a jelenleg a tabella tizedik helyét elfoglaló alakulat a hatodik pozíciót birtokló Rákosmente gárdáját fogadja a Szojka Ferenc Stadionban, vasárnap tizennyolc órától.

A nógrádi együttes soros ellenfele, a házigazdákhoz hasonlóan igen csak változatos szereplési mutatót vonultatott fel a bajnokság már lepergő szakaszában, a perpillanat tizennégy győzelem mellett hat reminél és tizenhárom vereségnél járó, ezidáig hatvannyolcszor a kapuba találó, illetve ötvenkét gólt beszedő társaságnál ráadásul nemrégiben edzőváltás történt: Szűcs Lajostól Helm András kezébe került a stafétabot. Az idegenben is veszélyes, hét sikeren kívül három döntetlent és vereséget elkönyvelő budapestiek a legutóbbi körben három-egyes arányban múltak felül az újpesti fiatalokat, így jó kedvvel felvértezve kelhetnek útra.

Bari Jenő, továbbra is sérülések által tizedelt csapata három ballépést követően készülődhet, a kék-fehérek egy esetleges diadal révén akár még három fokot is előreléphetnek a tabellán, az viszont mindenképpen jó hír, hogy a bennmaradásért már nem kell izgulniuk, rendkívül szélsőséges, már-már hihetetlen eshetnek ki a vendéglátók, mindennemű számolgatáshoz azonban először arra volna szükség, hogy nagyjából nyolc találattal kapjanak ki aktuális erőfelmérőjükön... Összességében egy abszolút háromesélyes párbaj keretein belül mérhetik össze tudásukat a hasonló erősségűnek tűnő küzdőfelek, izgalmas, egyben kiegyenlített kilencven percre van kilátás.

Így várják a közelgő találkozót a csapatok szakvezetői:

Bari Jenő, az STC Salgótarján vezetőedzője: - Mint volt futballista, úgy gondolom, jelenleg az a feladatom, hogy fejben helyrerakjam a csapatot és tudjam motiválni a srácokat a legutolsó mérkőzésen. Ilyenkor egy játékosnak sok minden járhat a fejében, valaki távozni akar, valaki maradni szeretne, nem tudjuk, hogy ki, mire gondol, úgyhogy elég nehéz ilyenkor már tűzben tartani egy csapatot. Én minden erőmmel azon leszek, hogy a fiúk az előző meccseknél komolyabb motiváltsággal menjenek ki a pályára, hogy meg tudjuk nyerni ezt a találkozót, mivel szeretnénk minél följebb végezni a táblázaton! Bízom benne, ezt meg tudjuk oldani, biztos, hogy nem lesz könnyű feladat, a sérültekkel sokkal könnyebb lenne a dolgunk. Az RKSK eléggé furcsa gárda az eredményei alapján. Valamikor idegenben is nagyon sokat tudnak rúgni, de volt már rossz sorozatuk is. Szerintem egy hangulatcsapattal lesz dolgunk, mely együttes teljesítménye attól függ, éppen milyen kedvben vannak a futballistái, ennek függvényében esnek túl a meccseken. Nagyon már ők sem léphetnek előre, sem hátra, nyugodtan futballozhatnak, és úgy vélem, éppen ezért lehet nehéz ez a kilencven perc. Lehet, hogy egy nyílt mérkőzés lesz, de mi semmiképpen nem szeretnénk kikapni idehaza, szóval a védekezésre is oda fogunk figyelni. Tapasztalt csapata van az ellenfélnek, de sok futással, akarattal, illetve harcossággal lelet őket győzni, talán rájuk is jellemező lesz, amit nem rég fejtegettem... Köböl és Sulcz már régebb óta sérült, Hívesnek a derekával van gondja, Zvara csak kétszer tréningezett a héten, hozzájuk pedig csatlakozott Kerényi is, akinek a térdével van probléma, így rájuk nem számíthatok.

Helm András, a Rákosmente KSE vezetőedzője: - Öt hete vettem át a csapat irányítását. Azt gondolom, a sérülések, eltiltások ellenére, magas szinten teljesít a társaság, és nagyon bízunk benne, hogy a hétvégén is eredményesek tudunk lenni. Az NB III-as mezőnyt részben ismerem, részben új a szerep, elsősorban azért is, mert most csöppentem bele a felnőtt futballba, de a legtöbb együttesben, mindhárom csoport, majdnem valamennyi csapatában van legalább egy-két olyan játékos, akivel vagy utánpótlás vagy egyéb szinten találkoztam, ezért van rálátásom a harmadosztályra. Azt gondolom, az utánanézés, hallomások, és egy általam is látott mérkőzésük alapján, a Salgótarján pozícióban előrébb is elhelyezkedhetne, megfelelő állományuk van, szerintem eredményesebb futballt is tudtak volna játszani, sajnos így jött ki nekik a lépés, de az ott lévő játékosok mellett a szakmai munka is megfelelő. A kilencven percet illetően, nagyon bízom benne, hogy egy nyílt játékot tudunk bemutatni, mindkét csapat bátran fog futballozni, veszélyek nélkül, és egy nagyon jó találkozót tudunk produkálni azoknak az embereknek, akik kijönnek ezt a meccset megnézni. Egyben remélhetőleg nem zárt játékot fognak bemutatni, elkerüli a nulla-nullás összecsapást a két együttes, remélem, sok gól fog születni, egyúttal bízva abban, hogy mi fogunk nyerni. Vannak meghatározó hiányzóink, a többek által ismert Bárányos Zsolt sajnos hetek óta sérülésekkel küszködik, Dóczi Krisztián játéka jelen pillanatban még kérdőjeles, kisebb sérüléssel bajlódik, a gólkirály, Kokenszky Norbert szintén, Fitos László viszont most fog visszatérni az eltiltásából. Alapvetően azt mondhatom, az elmúlt négy hétben, miután arra érkeztem, hogy benntartsam a keretet, úgy készültünk fel, hogy tíz-tizenkét hadra fogható játékossal álltunk föl, ez pedig perpillanat is érvényes, azonban a csapat egységes, és azért megyünk, hogy egy jó játékot mutassunk be!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.