Három ponttal intett búcsút a szezonnak az STC Salgótarján

Az NB III utolsó fordulójában hátrányból fordítva győzte le az RKSK-t a nógrádi csapat.
 
 

Három ponttal intett búcsút a szezonnak az STC Salgótarján

Az NB III utolsó fordulójában hátrányból fordítva győzte le az RKSK-t a nógrádi csapat.
 
 
 
 
 

Három ponttal intett búcsút a szezonnak az STC Salgótarján

Az NB III utolsó fordulójában hátrányból fordítva győzte le az RKSK-t a nógrádi csapat.

A mögöttünk hagyott hétvégén véget ért az idény az NB III Keleti-régiójában szereplő STC Salgótarján számára. A változatos szezonban érintett, az elmúlt hetekben ismét sérülések által megtizedelt nógrádi együttes a Rákosmente KSK alakulatát fogadta a bajnokság zárókörében.

A komolyabb téttel már nem rendelkező összecsapást a vendégek kezdték jobban, egy kapu előtti kavarodást követően már a tizedik percben előnybe kerültek a meccs elején aktívabb budapestiek.

A fokozatosan játékba lendülő hazaiak még az első félidőben válaszoltak, miután Híves szögletből bólintott a gólvonalon túlra, így egy-eggyel mehettek pihenőre a felek.

A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, mindkét oldal próbálkozott, nyílt sisakos volt a mérkőzés. Már az összecsapás utolsó szakaszában jártunk, amikor előnybe került Bari Jenő legénysége, a szezont eredményes mutatóval befejező, huszonöt találatot jegyző Lukács Raymond ugyan először még a hálóőrbe lőtt ziccerénél, a kipattanónál már nem hibázott, közelről befejelte a labdát, egyben pedig kettő-egyes sikerhez segítette a pontvadászatot a kilencedik pozícióját begyűjtő övéit.

Így látta a mérkőzést a két vezetőedző:

Bari Jenő: - Nem játszottunk jól, ezúttal sem voltunk olyan formában, mint korábban, nem azt mutatta a csapat, amit elképzeltem, voltak hibáink. Bár az ellenfél mondhatja, hogy néha aktívabb volt, mint mi, a lényeg azonban az volt, hogy megnyerjük ezt a találkozót, ami sikerült, az előző időszakban voltak olyan mérkőzéseink, ahol mi győzhettünk volna, mégis kikaptunk, de ilyen a futball! A végén, amikor már kinyíltak a vendégek, volt még két óriási ziccerünk, amiket viszont nem tudtunk berúgni. Szeretnék gratulálni a csapatnak, külön Lukács Raymondnak, aki eldöntötte a meccset, egyúttal huszonöt találatig jutott a szezonban, ami nagyon gyönyörű teljesítmény, sok sikert kívánok neki továbbra is. Megköszönöm a csapatnak az egész idényt és ezt az utolsó mérkőzést is, mert annak ellenére, hogy nagyon sok hiányzónk volt, nyerni tudtak, aminek örülök. Van bennem egy kis sajnálkozás, mert ha öt ponttal többet szereztünk volna, sokkal följebb, akár az ötödik helyen is végezhettünk volna, de ez van, ezzel kell megelégednünk, örülök, hogy el tudtuk érni célunkat, mégpedig azt, hogy az STC jövőre is NB III-as legyen.

Helm András: - Azt gondolom, jobban kezdtük az első félidőt, uraltuk a játékot, ennek eredményeként, vezetéshez is tudtunk jutni. Sajnos az utána következő helyzeteket nem tudtuk gólra váltani, a Salgótarján játéka feljavult, mi pedig a hiányzókat nem voltunk képesek pótolni. Szerintem megérdemelt lett volna a végén esetlegesen a döntetlen, de gratulálok az ellenfélnek.

NB III Keleti-csoport, 34. forduló:

STC Salgótarján-Rákosmente KSK 2-1 (1-1)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 250 néző. Vezette: Újhelyi (dr. Ambrus, Pipicz)

STC Salgótarján: Fildan - Debreczeni, Híves, Gólya, Oroszi - Lupták, Berki, Zvara, Romhányi, Takács P. (Csóka, 46.) - Lukács R. (Illés E., 90.). Vezetőedző: Bari Jenő.

Rákosmente KSK: Markek - Simita, Nyúl, Balaskó, Vattai - Törőcsik, Dóczi, Bányai (Bujbáczi, 60.)(Lucz, 85.), Fitos - Sóron, Kerék (Gyárfás, 46.). Vezetőedző: Helm András.

Sárga lap: Lukács R., Oroszi, ill. Sóron, Vattai

Gól: Híves (33.), Lukács R. (75.), ill. Nyúl (10.)

A bajnokság végeredménye:

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.