A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Burai Dávid

A Keszeg középpályása duplával segítette győzelemhez a Bernecebaráti-Kemence ellen gyakorlatilag egy bajnoki döntőnek beillő mérkőzésen 2-1-re nyerni tudó csapatát.
 
 

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Burai Dávid

A Keszeg középpályása duplával segítette győzelemhez a Bernecebaráti-Kemence ellen gyakorlatilag egy bajnoki döntőnek beillő mérkőzésen 2-1-re nyerni tudó csapatát.
 
 
 
 
 

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Burai Dávid

A Keszeg középpályása duplával segítette győzelemhez a Bernecebaráti-Kemence ellen gyakorlatilag egy bajnoki döntőnek beillő mérkőzésen 2-1-re nyerni tudó csapatát.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről-hétre megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A nemrégiben lepergő idény utolsó fordulója után a nyugati régióban bajnoki címig jutó Keszeg játékosa, Burai Dávid mellett döntöttünk, aki két góllal járult hozzá az együttese nagy riválisának számító Bernecebaráti-Kemence kettő-egyes legyőzőséhez. Most pedig következzen a középpályás kiléte ellenére kis híján gólkirályi címig jutó labdarúgóval készített riportunk!

- Kimondhatjuk, hogy akár Bernece-specialistának is nevezhetnénk?

- Jogosan merülhet fel a kérdés, mert az előző szezonban a négy-kettes győzelmünknél három gól az én nevemhez fűződik, illetve a legutóbbi kettő-egyes sikernél kettő - kezdte Burai Dávid. Azt kicsit sajnálom, hogy kevés hiányzott, hogy Busai Bencének rossz napot okozzak, az előző heti nyilatkozatra utalva. A nézsai vereség után a keszegi gyerekekkel, illetve az edzőpartneremmel (a kedvesemmel) elhatároztuk, hogy a hét minden napján edzeni fogunk az utolsó fordulóra. Ez így is történt, mindennap, este hattól nyolcig kemény erőnléti és technikai edzést tartottunk magunknak, aminek meg is lett az eredménye. Külön köszönet a törzsszurkolóknak: Gyarmati Bencének, Gömöri Leventének és Rojkovics Gergőnek, édesapámnak, Burai Jánosnak és a kedvesemnek, Szőrös Bernadettnek az egész éves kitartásukért és a szurkolásukért.

- Hogyan tekint vissza a kilencven percre?

- Tudtuk, hogy parázs hangulatú mérkőzés lesz. Kiegyenlített, férfias küzdelem volt az egész mérkőzésen. Annak kifejezetten örültem, hogy mi szereztük meg a vezető találatot, lélektanilag nagy löketet adott, mert elegendő volt nekünk a döntetlen is. Bár nem ikszre játszottunk, annak ellenére sem, hogy meghatározó játékosok sérültek le erre a rangadóra és volt egy eltiltott játékos is.

- Milyen körülmények között jegyezte találatait?

- Az első gólom egy bedobásból született, egyéni megoldásból, ahol átvettem a labdát belsővel a tizenhatoson, és ahogy lepattant, egyből el is rúgtam, amit nem tudott kivédeni a kapus. A második találat pedig egy tizenegyesből esett, amit megelőzött egy, a tizenhatoson belül történt kezezés. Ezúton szeretném megköszönni a bernecei csapatnak, hogy videófelvételt készítettek a gólokról, hogy mindenki vissza tudja nézni a legfontosabb eseményeket.

- Személy szerint milyen érzésekkel tekint vissza az aranyéremmel befejeződő idényre?

- Ez a 2016/17-es szezon nagyon tartalmas volt a csapat számára. Őszi idényünkre sok igazolást könyvelhettünk el. Utólagos engedelmükkel fel is sorolom őket: Gyarmati József, Rojkovics László, Karaba József,(mind a három játékos keszegi származású), Bach Pál, illetve Varga Valentin Olivér. Akik nagyban hozzájárultak a sikeres őszi eredményhez, a már meglévő csapattagokkal karöltve. Meglepően eredményes volt ez a felállás, mert a fiatalok küzdése és az idősebbek rutinja párosult és emiatt is értünk el jó eredményt ősszel. A szezon felénél történt egy edzőváltás. Ezúton is szeretném megköszönni Bera Ferenc teljesítményét a pályán belül, illetve pályán kívül. Emellett meg kell említenem, hogy a tavaszi szezonra is sikerült erősítenünk három új igazolással: Rudolf József, Gyetván László, Kovács József „Nagycsaládos Kokó”. Ekkora már Rojkovics László volt a játékos-edzőnk és neki is szeretném megköszönni az eddigi eredményes munkáját. A mérkőzések pedig úgy gondolom, saját elképzeléseinknek megfelelően alakultak.

- Csalódott amiatt, hogy végül nem tudta megszerezni a gólkirályi címet?

- Szeretnék gratulálni Busai Bencének a huszonnyolc rúgott gólhoz. De szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba. Én középpályás vagyok, nem pedig csatár. Tehát egyáltalán nem vagyok csalódott, hogy második helyet értem el a gólkirályi versenyben, egy csatárposzton lévő kiszolgált gólkirály ellen.

- Mit gondol, mire lehetnek képesek a következő évad során?

- Erre a kérdésre jelen pillanatban nagyon nehéz válaszolni, mert a csapat még nem ült össze és beszélt meg egy konkrét elképzelést a jövővel kapcsolatban. Vannak tervek a megye kettes indulással kapcsolatban is. Van terv a címvédésre is. Idősebb játékosoknak a csuka szögre akasztása is megfordult a fejében. Nem tudok konkrét választ adni a kérdésre. Azt szokták mondani: "Ez még a jövő zenéje."

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.