Vasárnap jöhetnek a Megyei II. osztályú Bajnoki Döntők

Az U19-ben a Kisterenye a Rétsággal, míg a felnőtteknél a Nőtincs a Mátraverebéllyel találkozik a Szécsényben sorra kerülő abszolút finálékban.
 
 

Vasárnap jöhetnek a Megyei II. osztályú Bajnoki Döntők

Az U19-ben a Kisterenye a Rétsággal, míg a felnőtteknél a Nőtincs a Mátraverebéllyel találkozik a Szécsényben sorra kerülő abszolút finálékban.
 
 
 
 
 

Vasárnap jöhetnek a Megyei II. osztályú Bajnoki Döntők

Az U19-ben a Kisterenye a Rétsággal, míg a felnőtteknél a Nőtincs a Mátraverebéllyel találkozik a Szécsényben sorra kerülő abszolút finálékban.

Az elmúlt évhez hasonlóan, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága idén is megrendezi a Megyei másodosztályú Bajnoki Döntőket, mely találkozók keretein belül a nyugati, illetve a keleti régióban aranyéremig jutó U19-es és felnőtt gárdák nézhetnek egymással farkasszemet. Az ezúttal is a szécsényi sportpályán sorra kerülő mérkőzéseken a fiataloknál a Kisterenye a Rétsággal mérheti össze tudását tizenhat órától, míg a tizenkilenc évesek fináléja után a Mátraverebély a Nőtinccsel csaphat össze. A kifejezetten érdekesnek ígérkező összecsapásokat megelőzően a négy érintett csapat edzői osztották meg előzetes gondolataikat weboldalunkkal.

Megyei II. osztályú Bajnoki Döntők, Szécsény:

Felnőtt, 18.00: Nőtincs-Mátraverebély

Schwarcz Zoltán, a Nőtincs játékos-edzője: - Mi nem számoltunk ezzel a mérkőzéssel, mert minket is meglepetésként ért, hogy meg tudtuk nyerni a bajnokságot, vagy a Bercelt vagy a Bánkot vártuk az élre. Ez alapján, már az évzárót is megszerveztük tizenhatodikára, ráadásul nagyon sok ember más programot szervezett a mérkőzés idejére, velem együttműködve. Úgyhogy, mivel mindenféleképpen le kell játszanunk ezt a találkozót, ezért természetesen, kiállunk, de hogy milyen erősséggel az csak aznap fog kiderülni, hogy az ifiből hány embert kell a felnőttbe felhoznunk, hogy fel tudjuk tölteni a keretünket. Éppen ezért, nem is készülök az ellenfélből, mert még azt sem tudom, a saját csapatom hogy fog kiállni, úgy érzem, jelen esetben teljesen fölösleges a riválissal foglalkozni, a mi csapatunkat próbáljuk meg összerakni egy normális szinten, aztán meglátjuk, mit tudunk kihozni a meccsből.

Kaspár Zsolt, a Mátraverebély vezetőedzője: - Jó erőfelmérőnek tartom, hogy összecsaphatunk a nyugati bajnokkal, úgy gondolom, mindkét csapat nagyon jól fel van készülve és remek évet zárt. Bízunk benne, hogy ezzel a győzelemmel fogjuk feltenni az i-re a pontot. Sajnos nem sok mindent tudok a Nőtinccsel kapcsolatban, annak idején még láttam őket, amikor még megye egyesek voltak, bár szerettem volna, idén nem tudtam elmenni mérkőzésükre, így nem láttam őket. Lehet, így jobban fog elsülni a dolog, ők sem ismernek minket, mi sem őket, meglátjuk, ebből mi fog kijönni. Elégedett csak azzal lennék, ha ezt a kupát is megnyernénk, ebben az esetben pedig, teljes mértékben sikeres szezont zárnánk, így is nagyon boldogok vagyunk és örülünk a bajnoki címnek, de ha már van ilyen lehetőség, szeretnénk vele élni és itt is győzni! Sajnos vannak problémáink, lesz két-három hiányzónk, ami eléggé mélyen fog minket érinteni, de nem szoktam panaszkodni, aki ott lesz, azzal kell megoldani ezt a meccset!

U19, 16.00: Kisterenye-Rétság

Berki Aladár, a Kisterenye U19 vezetőedzője: - Teljes mértében jól sikerült számunkra az előző szezon. Kicsit gyenge már nekünk ez a bajnokság. Két-három olyan mérkőzésünk volt, amit szűkösebben nyertünk meg, de ezeken a meccseken is volt a csapatök között öt-hat gól, illetve egy ízben csak egy-nullra nyertünk a Zagyvaróna ellen, de ott sem csak azért lett ennyi, mert ez lett volna a reális eredmény, hanem mert nem tudtunk gólt rúgni harminc helyzetből. Reméljük, ismét megnyerjük az abszolút döntőt, a héten próbáltunk valami nagyon jót alkotni és újat okozni, mert az ellenfél kétszer is megnézett minket az idényben, készültek belőlünk. Két olyan játékosuk van, aki harminc feletti találatot ért el, úgyhogy ők is elég gólerősek, de mindenféleképpen az a cél, hogy nyerjünk! Az első tizenöt percben meg fogjuk nézni, milyen az ellenfél, az elején még nem támadunk ki, mert tartok tőlük. Nemrégiben négyet rúgtak a Szendehelynek, annak idején mi is annyit lőttünk nekik, nem tudom, mi sülhet ki ebből a mérkőzésből, de az biztos, hogy elől és hátul is rendben vagyunk, ezért jó esélyt adok a srácoknak, hogy győzni tudnak, mert nagyon készülnek és lelkesek!

Szabó Endre, a Rétság U19 vezetőedzője: - Nagyon elégedetten tekintek vissza a szezonra. A fiúk odatették magukat, amit kértünk tőlük, azt igyekeztek maximálisan teljesíteni. Köszönet illeti több társamat, akik végig segítették a munkámat. Rezsnyák Gábort, Dinnyés Antalt, Antal Jánost mindenképpen meg kell említenem. Mi tudtuk, bíztunk benne, ha egy mérkőzésen fog eldőlni a bajnoki cím sorsa Rétságon, akkor mi leszünk a bajnokok. Bebizonyosodott, hogy ebben is igazunk is van. A károgóknak meg maradt a keserű igazság. Büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője. Mi már átéltünk egy ilyen találkozót, mint ami most következik. Jó kezdeményezésnek tartom. Nagyon szép és jó élményeink vannak. Akik az utánpótlással foglalkoznak, kívánom, hogy egy ilyen mérkőzésben legyen részük. Aki ezt kihagyja, sose tudja meg, milyen érzés az, mikor a saját nevelésű játékosok ilyen meccsen pályára lépnek. Le a kalappal azon csapat előtt, mely tavaly megnyerte az abszolút bajnokságot és idén is tud a döntőben játszani. Közel kétszázötven gólt rúg, a gólkirálya a csapatnak kerek száz gólt szerez, és mögötte még vannak, akik sokszor eredményesek voltak. Bár a mostani mesterüket nem ismerem, le a kalappal előtte és a csapat eredményei előtt. Több játékosuknak volt olyan mesterük, mint Sipkó Sándor barátom, akit én nagyra tisztelek. (Ha jók az információim!) Kétség sem fér hozzá, hogy ez ellenfelünk jól képzett labdarúgókból áll, jó csapatot alkot. Azért azt is emeljük ki, hogy magasan megnyerték a bajnokságukat. Ennyi minden nem lehet a véletlen műve. Amit az elnökség ígért a bajnoki cím esetén, megkaptuk, illetve megkapjuk. Reméljük jó hírverést sikerül csapnunk az igen csak elcsépelt utánpótlásról. Természetesen, nem megyünk feltett kézzel neki a mérkőzésnek, és mindent meg fogunk tenni a sikerért. Az elnökünk két éve azt mondta a fiúknak a mérkőzés előtt: "Ez nektek jutalom, menjetek, focizzatok egy jót, élvezzetek ki minden percet, pillanatot. Harcoljatok a városért, az egyesületért, önmagatokért. Úgy gyertek le a pályáról, hogy ti mindent megtettetek, és becsülettel tudjunk egymás szemébe nézni. Mert rosszul lehet játszani, szív nélkül sosem. Hajrá Rétság!" Szerintem ebben minden benne van. Győzzön a jobbik. Szeretném ezúton megköszönni Rétság Város Önkormányzat Képviselő Testületének, a Hazajárónak, a dr. Boksz KFT.-nek, a fent említett barátaimnak és az RVSE elnökségének, külön Salgai György elnök úrnak a munkáját és önzetlen támogatásukat. Köszönöm, hogy bíztak bennem, bíztak bennünk. Amit ígértek nekünk három éve, azt betartották. Azt hiszem, ez nagy szó a mai világban. Mi itt éreztük, hogy nem csak beszélnek az utánpótlásról, hanem tesznek is érte. Legyen bármi az eredmény, az eddig elért sikereinket senki nem veheti el tőlünk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.