Szép diadalt könyvelt el a Somos U17-es csapata

A korábban saját bajnokságukban már aranyérmet szerző fiatalok heroikus küzdelemben léptek túl az ESMTK gárdáján a másodosztályba való felkerülésről döntő selejtező első körében.
 
 

Szép diadalt könyvelt el a Somos U17-es csapata

A korábban saját bajnokságukban már aranyérmet szerző fiatalok heroikus küzdelemben léptek túl az ESMTK gárdáján a másodosztályba való felkerülésről döntő selejtező első körében.
 
 
 
 
 

Szép diadalt könyvelt el a Somos U17-es csapata

A korábban saját bajnokságukban már aranyérmet szerző fiatalok heroikus küzdelemben léptek túl az ESMTK gárdáján a másodosztályba való felkerülésről döntő selejtező első körében.

A mögöttünk hagyott hét folyamán fontos erőfelmérők vártak az előző szezon során az országos kiemelt harmadosztályú Közép-Kelet csoportban bajnoki címig jutó Somos U17-re: a második vonalba kerülésért megvívandó rájátszás első körében az ESMTK-val csaptak össze a nógrádi fiatalok.

Az első meccsen három-egyes idegenbeli sikert jegyezhetett fel a mesterhármasig jutó Bari Csaba által vezetett együttes, majd az elmúlt hétvége szombatján már a Szojka Stadionban következhetett a visszavágó. Bár a házigazdák kedvező pozícióból készülhettek az újabb felvonásra, a budapestiek nem adták fel, végül pedig három-egyes vezetésig jutottak a rendes játékidőben, jöhetett tehát a hosszabbítás! A ráadásában aztán somosi részről ismét Bari köszönt be a száztizedik percben, és mivel újabb találat már nem született, Romhányi Tamás alakulata öt-négyes arányban aratott diadallal lépett az osztályozó következő fordulójába, ahol az Újpest lesz a srácok ellenfele.

Romhányi Tamás, a Somos U17 vezetőedzője: - Óriási mérkőzés volt! Megint jól kezdtük a meccset, vezettünk is egy-nullra, végre sikerült egy gyakorolt szögletvariációt góllal befejezni Bacsa révén. Aztán egyre jobban ránk jött az ellenfél, már az első félidőben sikerült nekik az egyenlítés, így egy-eggyel fordultunk. Aztán a második játékrészben, ugyanúgy, ahogy az első találkozón, volt egy kis rövidzárlatunk, váltottam is, de a becserélt Omar megsérült, ezért őt is le kellett hoznom, ebben az időszakban pedig kaptunk két gólt. Ezt követően nyílt sisakos volt a mérkőzés, az utolsó tizenöt-húsz percben itt is-ott is volt helyzet, eléggé kaotikus állapotok voltak a pályán, végül a rendes játékidő három-egyes vendégvezetéssel fejeződött be. Ezután azt mondtam a srácoknak, hogy két jó csapat játszik a pályán, most az fog dönteni, kinek nagyobb a szíve, ki akarja jobban a győzelmet. Hála istennek, úgy néz ki, ezekben mi voltunk a jobbak, Bari Csabi jóvoltából pedig megszereztük a mindent eldöntő találatot, aminek köszönhetően tovább tudtunk menni ebből a párharcból. Le a kalappal az ellenfél előtt, hogy ilyen vesztes helyzetből is fel tudtak állni, és a végén majdnem ki tudták harcolni a továbbjutást. Most az Újpest következik, elég jó csapat, simán megnyerték a bajnokságukat, jól össze vannak válogatva, jó körülmények között tudnak készülni, sokat edzenek. Néztem róluk egy videót is, letámadnak, szögletből, szabadrúgásból szintén veszélyesek, szóval egy elég komplett társaságnak tűnnek, de hát oda sem feltartott kezekkel megyünk, úgy gondolom, mindent meg fogunk tenni, bízom benne, ellenük is el tudunk majd érni egy jó eredményt.

Ferenczi Béla, tulajdonos: - Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, id. Répás Béla bácsinak, Szabó Tamásnak, Palaticzky Szabolcsnak, illetve Romhányi Tamásnak a tevékenységét, akik az évek során foglalkoztak a gyerekekkel, és hozzájárultak ehhez a szép eredményhez, ez egy közös érdem, az elvégzett munka gyümölcse, nagy köszönet nekik érte! Az aktualitás miatt, szeretnék kitérni a Balassagyarmat osztályozóra is. Nagyon örültünk volna, ha felkerül a BSE, mert legalább lettek volna helyi rangadók, mely mérkőzéseken biztosan sok néző lett volna. Azt üzenem nekik, nem szabad feladni, mert ha még egy-két évig együtt lesz a csapatuk, akkor azután könnyebben felkerülhetnek az NB III-ba, aztán egy jó harmadosztályú csapat is válhat belőlük!

Rájátszás a másodosztályba kerülésért, 2. mérkőzés:

Somos SE U17-ESMTK U17 2-3, hosszabbítás után (1-3)(0-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette: Molnár R. (Csathó, Kasza)

Somos U17: Kanyó - Balázs P., Grajzel, Bodor, Bacsa (Hegedűs, 58.) - Baranyi, Kovács B., Banka, Boros - Sipkó (Al-shamiri, 50.)(Angyal, 73.), Bari. Vezetőedző: Romhányi Tamás.

ESMTK U17: Szűcs - Dolezsál, Majtényi, Szabó N., Tóth D. (Takács T., 106.) - Zai, Lőrincz (Halácsi, 46.), Himonakis (Verhoczki, 29.), Szász - Szentjóbi, Sápi. Vezetőedző: Németh Zoltán.

Sárga lap: Kovács B., Balázs P., Angyal, Banka, Hegedűs, ill. Verhoczki, Lőrincz.

Gól: Bacsa (9.), Bari (110.), ill. Majtényi (42.), Dolezsál (53.), Szentjóbi (68.)


Rájátszás a másodosztályba kerülésért, 1. mérkőzés:

ESMTK U17-Somos SE U17 1-3 (0-1)

Budapest, ESMTK Utánpótlás Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kulcsár K. (Kovács B., Imrő)

ESMTK U17: Szűcs - Dolezsál, Gogán, Verhoczki, Szabó N. - Tóth D., Zai, Himonakis, Szász - Szentjóbi, Sápi. Vezetőedző:Németh Zoltán.

Somos U17: Kanyó - Balázs P., Grajzel, Bodor, Bacsa - Baranyi, Kovács B., Banka, Boros - Hegedűs (Sipkó), Bari. Vezetőedző: Romhányi Tamás.

Gól: Bari (3)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.